Trwa ładowanie...
d21q2yy
d21q2yy

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką i mozzarellą

Przepis

"Śniadanie musi dostarczyć energii, która nie ulotni się po chwili, ale stopniowo aż do obiadu. Puste kalorie dają kopa na bardzo krótko, a nasz organizm niewiele na tym zyska. Przygotowanie smacznego i pożywnego śniadania nie zajmuje dużo czasu. W przypadku mojej dzisiejszej propozycji to zaledwie kilka minut" - pisze Małgorzata, autorka bloga "Dailycooking".

3.6
(30 głosów)
Oceń:
d21q2yy
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Dailycooking
Składniki
  • 1 bułka (np. kajzerka)
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 jajko
  • 1 plaster szynki
  • niewielki kawałek mozzarelli
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • mielone suszone płatki chili (opcjonalnie)
Przepis

Z bułki odciąć wierzch, środek wydrążyć. Posmarować środek bułki masłem, a dnie ułożyć plaster szynki, a na szynce kawałek mozzarelli. Wbić jajko, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 10-15 minut, w zależności od stopnia zapieczenia. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, posypane posiekanym szczypiorkiem i mielonymi suszonymi płatkami chili.

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką i mozzarellą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21q2yy

Podziel się opinią

86
18
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy