ycipk-2c2wm5
ycipk-2c2wm5

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką i mozzarellą

Przepis

"Śniadanie musi dostarczyć energii, która nie ulotni się po chwili, ale stopniowo aż do obiadu. Puste kalorie dają kopa na bardzo krótko, a nasz organizm niewiele na tym zyska. Przygotowanie smacznego i pożywnego śniadania nie zajmuje dużo czasu. W przypadku mojej dzisiejszej propozycji to zaledwie kilka minut" - pisze Małgorzata, autorka bloga "Dailycooking".

Trwa ładowanie...
ycipk-2c2wm5
Zdjęcie Dailycooking
Podziel się
Składniki
  • 1 bułka (np. kajzerka)
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 jajko
  • 1 plaster szynki
  • niewielki kawałek mozzarelli
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • mielone suszone płatki chili (opcjonalnie)
Przepis

Z bułki odciąć wierzch, środek wydrążyć. Posmarować środek bułki masłem, a dnie ułożyć plaster szynki, a na szynce kawałek mozzarelli. Wbić jajko, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 10-15 minut, w zależności od stopnia zapieczenia. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, posypane posiekanym szczypiorkiem i mielonymi suszonymi płatkami chili.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-2c2wm5
ycipk-2c2wm5