Żeberka w piwie. Mięso wyjdzie miękkie i soczyste
Aromatyczne żeberka będą wspaniale się komponowac z ziemniakami czy kluskami śląskimi. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Danie jest proste w przygotowaniu. "Na pewno znajdzie uznanie wśród osób ceniących tradycyjne smaki" - przekonuje Alina, utorka bloga "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Żeberka pociąć na mniejsze porcje. Posypać solą, pieprzem, następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać olej w głębokim rondlu. Wkładać żeberka, obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjąć na talerz. Do oleju po smażeniu wrzucić cebulę, kminek, chwilę dusić. W tym czasie ziele i goździki utłuc, posypać cebulę. Wlać piwo, włożyć żeberka i dusić pod przykryciem około 45 minut do miękkości mięsa. Na koniec posypać zieleniną, doprawić pieprzem i solą. Podawać według uznania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze