Wiosenna sałatka z truskawkami. Lekka i pyszna
Własnoręcznie przygotowany prezent cieszy w sposób szczególny. Zwłaszcza jeśli upominek jest przemyślany i oddaje preferencje obdarowywanego. Dlatego z okazji Dnia Mamy zaplanuj smaczny prezent w formie prostej, ale bardzo efektownej sałatki. Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki.
Przepis
2. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat.
Przepis
3. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl