Sałatka brokułowa z jajkami. Szybko, smacznie i zdrowo
Brokuł jest uznawany za jedno z najbardziej wartościowych warzyw. Po ugotowaniu świetnie smakuje z sosem serowym czy beszamelowym. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, warzywnych tart czy sałatek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Brokuły umyć, pokroić na różyczki, gotować ok. 5 min. z dodatkiem vegety.
- Jajka ugotować na twardo (ok. 8 min.), pokroić na ćwiartki. Pomidora również podzielić na ćwiartki.
- Przygotować sos: wymieszać śmietanę, majonez, wycisnąć czosnek, doprawić solą i pieprzem.
- Polać przygotowane składniki sosem i podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze