Trwa ładowanie...
d3dblir
d3dblir

Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek

Przepis

Orzeźwia, gasi pragnienie i jest po prostu pyszny. Taki właśnie jest kompot z rabarbaru i truskawek. Idealnie sprawdzi się w upalne dni. Przekonajcie się sami.

4.0
(3 głosy)
Oceń:
d3dblir
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek
Składniki
  • 40 dkg truskawek,
  • 60 dkg rabarbaru,
  • 2 łyżki cukru,
  • woda.
Przepis

Truskawki umyj, usuń szypułki i osusz. Rabarbar oczyść i pokrój w kostkę. Owoce i łodygi zalej wodą tak, by całkowicie je zakrywała. Dosyp 2 łyżki cukru i wymieszaj. Wodę doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj kompot przez ok. 20-25 minut. Kiedy truskawki i rabarbar staną się miękkie, kompot jest gorowy. Poczekaj, aż ostygnie i rozlej go do szklanek, dodaj listki mięty i delektuj się orzeźwiającym smakiem lata.

Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3dblir

Podziel się opinią

2
1
Share
d3dblir
d3dblir

d3dblir
d3dblir
d3dblir