Trwa ładowanie...
d3hl5ba
13-06-2017 09:18

Kompot z rabarbaru - rzewienia

Przepis
d3hl5ba
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.kuchennykredens.pl
Źródło: www.kuchennykredens.pl
Składniki
  • 0,5 kg łodyg rabarbaru
  • 1 l wody
  • cukier do smaku
Przepis

Wodę zagotować. Z rabarbaru usunąć liście, łodygi umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Idealnie byłoby celować w 2 cm, ale wiadomo, że nikt z linijką kompotu nie robi. Do wrzącej wody dodać kawałki rabarbaru, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem, aż łodygi całkowicie się rozgotują. Dosłodzić do smaku. Odstawić do ostudzenia - napój dodatkowo zyska na smaku i kolorze. Gotowy kompot przecedzić przez sitko. Podawać na ciepło lub schłodzony z kostkami lodu.
Zobacz także: malutkie i pyszne ciasteczka anyżowe

Kompot z rabarbaru - rzewienia
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hl5ba
d3hl5ba
d3hl5ba
d3hl5ba
Więcej tematów
d3hl5ba