Kompot z rabarbaru - rzewienia
Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Źródło: www.kuchennykredens.pl
Składniki
- 0,5 kg łodyg rabarbaru
- 1 l wody
- cukier do smaku
Przepis
Wodę zagotować. Z rabarbaru usunąć liście, łodygi umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Idealnie byłoby celować w 2 cm, ale wiadomo, że nikt z linijką kompotu nie robi. Do wrzącej wody dodać kawałki rabarbaru, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem, aż łodygi całkowicie się rozgotują. Dosłodzić do smaku. Odstawić do ostudzenia - napój dodatkowo zyska na smaku i kolorze. Gotowy kompot przecedzić przez sitko. Podawać na ciepło lub schłodzony z kostkami lodu.
Zobacz także: malutkie i pyszne ciasteczka anyżowe
Kompot z rabarbaru - rzewienia
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
4
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.