Najlepsze domowe lody. Sprawdzony przepis z czterech składników
Zalet domowych lodów jest wiele. Po pierwsze - nie ma w nich konserwantów, polepszaczy smaków ani sztucznych barwników. Wszystko naturalne. Sami przecież wybieramy składniki. Po drugie - domowy deser jest tańszy niż sklepowy odpowiednik. Po trzecie - możemy przygotować lody, jakie się nam tylko zamarzą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
- Białka ubijamy, dodając cukier i kolejno po jednym żółtku.
- Następnie ubijamy śmietanę i mieszamy z ubitymi białkami.
- Można dodać bakalie. Następnie wkładamy do pojemników i wstawiamy do zamrażalnika.
- Można podawać z ulubioną konfiturą np. brzoskwiniową.
Przepis dodał użytkownik k.bialowas82
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze