Krem grzybowy z serka topionego
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- • 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
- • 20 g suszonych podgrzybków
- • cebula
- • 4 świeże pieczarki
- • 3 łyżki oleju
- • 300 ml śmietanki słodkiej 18%
- • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gość
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze