Trwa ładowanie...
d6rewzr
29-10-2015 13:33

Krem grzybowy z serka topionego

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d6rewzr
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • • 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
  • • 20 g suszonych podgrzybków
  • • cebula
  • • 4 świeże pieczarki
  • • 3 łyżki oleju
  • • 300 ml śmietanki słodkiej 18%
  • • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
Przepis

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Gość

Krem grzybowy z serka topionego
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d6rewzr
d6rewzr
d6rewzr
d6rewzr
Więcej tematów
d6rewzr