Ciasto filo ze szpinakowym farszem #przepisnadziś
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 2 płaty ciasta filo
- 3 garście szpinaku świeżego lub 200 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- świeżo mielony pieprz do smaku
- 50 g sera feta
- 1 łyżka klarowanego masła
- oliwa z oliwek do smarowania ciasta
- Przydatne: foremki do zapiekania lub ramekiny
Czosnek obieramy i siekamy, a następnie podsmażamy go na rozgrzanym maśle. Dodajemy szpinak i całość smażymy ok. 10 minut. Wsypujemy pokruszony ser feta i mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i odstawiamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Arkusz ciasta filo smarujemy oliwą i umieszczamy w większych ramekinach. Dokładamy farsz i wstawiamy do piekarnika na 30 minut.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze