Biała kiełbasa pieczona na kiszonej kapuście
Pieczona biała kiełbasa to jedna z obowiązkowych pozycji na wielkanocnym stole. Apetycznie przyrumieniona skórka i aromatyczna kiszona kapusta - brzmi pysznie? Przepis z bloga "zGotowana Paula"
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 300 g kapusty kiszonej
- 2 średnie cebule
- białe kiełbaski
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Kapustę obgotować, aby była miękka, a następnie odcisnąć. W rondlu podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do niej posiekaną kapustę. Przyprawić solą i pieprzem. Kapustę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch ułożyć kiełbaski i wstawić do piekarnika na 30-40 min. do zrumienienia kiełbasek. W trakcje pieczenia przynajmniej raz przewrócić kiełbaski na drugą stronę. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze