wp

Zupa z kurczaka i szpinaku - Przepis

Trwa ładowanie...
Zupa z kurczaka i szpinaku
Podziel się
Składniki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 l bulionu drobiowo-wołowego (lub wołowego)
  • 250 g liści szpinaku
  • 200 g makaronu chińskiego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sherry
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 3/4 łyżeczki cukru
Przepis

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

wp

Bulion zagotuj, a następnie dodaj sos sojowy i resztą cukru. Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut. Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
wp
wp