Zupa koperkowa. Banalnie prosty przepis
Zupa koperkowa to klasyk wiosennego i letniego menu. Świetnie smakuje zarówno z jajkiem ugotowanym na twardo, ziemniakami, pulpecikami, grzankami. A w jakiej wersji wy ją najbardziej lubicie?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Przygotować bulion warzywny. Koperek umyć. Łodyżki posiekać w półcentymetrowe kawałki.
- W dużym garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone łodyżki koperku i dusić przez 2-3 minuty.
- Następnie dodać resztę posiekanego koperku, odkładając kilka gałązek do dekoracji. Zalać bulionem i gotować przez 5 minut, a następnie wlać sok z połówki cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić, stopniowo dodawać wymieszaną z zupą śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podawać z jajkiem na twardo.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze