Trwa ładowanie...
d4i2247
02-06-2022 13:42

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami

Przepis

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że wątróbka ma więcej składników odżywczych niż pierś kurczaka czy mięso z szynki. Stanowi doskonałe źródło wysokiej jakości białka, witamin oraz składników mineralnych, dlatego warto włączyć ją do diety

d4i2247
2.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Copyright © 2012 Artur Kotowski (artur.kotowski@gmail.com)
Składniki
  • 800 g wątróbki drobiowej
  • 3-4 cebule średnie
  • 3 jabłka renety
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • smalec i masło do smażenia
Przepis
  • Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć i odsączyć, cebulę pokroić w półkrążki.
  • Wątróbkę kłaść na rozgrzany smalec i usmażyć z obu stron. Wyjąć z patelni, na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę. Dodać wątróbkę, posypać pieprzem, a na wierzchu położyć pokrojone w talarki jabłka, posypać majerankiem.
  • Dusić z dodatkiem masła pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posolić.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2247
d4i2247
d4i2247
d4i2247
Więcej tematów
d4i2247