Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że wątróbka ma więcej składników odżywczych niż pierś kurczaka czy mięso z szynki. Stanowi doskonałe źródło wysokiej jakości białka, witamin oraz składników mineralnych, dlatego warto włączyć ją do diety
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć i odsączyć, cebulę pokroić w półkrążki.
- Wątróbkę kłaść na rozgrzany smalec i usmażyć z obu stron. Wyjąć z patelni, na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę. Dodać wątróbkę, posypać pieprzem, a na wierzchu położyć pokrojone w talarki jabłka, posypać majerankiem.
- Dusić z dodatkiem masła pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posolić.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze