Prosta pasta jajeczna. Przygotujesz raz dwa
Szukasz prostego i smacznego pomysłu na śniadanie? Przygotuj pastę jajeczną. To kulinarny klasyk, który zawsze się sprawdza. Możesz podać ją ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 3 jajka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub naturalnego twarożku kanapkowego 3–5 proc. tłuszczu
- łyżka oleju rzepakowego
- mała szczypta gałki muszkatołowej
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- Jajka ugotuj na twardo. Gdy ostygną, obierz i pokrój na ćwiartki.
- Posiekaj szczypiorek.
- Do rozdrabniacza włóż pokrojone jajka, dodaj jogurt i olej.
- Zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj przyprawy i wymieszaj ze szczypiorkiem.
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze