Trwa ładowanie...
d3ef7g5
oprac. Katarzyna Gileta

Prosta pasta jajeczna. Przygotujesz raz dwa

Przepis

Szukasz prostego i smacznego pomysłu na śniadanie? Przygotuj pastę jajeczną. To kulinarny klasyk, który zawsze się sprawdza. Możesz podać ją ze świeżym pieczywem lub grzankami.

d3ef7g5
2.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 3 jajka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub naturalnego twarożku kanapkowego 3–5 proc. tłuszczu
  • łyżka oleju rzepakowego
  • mała szczypta gałki muszkatołowej
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis
  • Jajka ugotuj na twardo. Gdy ostygną, obierz i pokrój na ćwiartki.
  • Posiekaj szczypiorek.
  • Do rozdrabniacza włóż pokrojone jajka, dodaj jogurt i olej.
  • Zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj przyprawy i wymieszaj ze szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Prosta pasta jajeczna. Przygotujesz raz dwa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
2
Share
d3ef7g5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
Więcej tematów
d3ef7g5