Boczniaki w chrupiącej panierce. Jak je zrobić?
Przepis
Główną zaletą boczniaków jest wysoka zawartość dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadają się do zup, sałatek, omletów lub jako wegetariańska alternatywa dla klasycznego schabowego.
3.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Adobe Stock, fot: ola20
Składniki
- 25 dag boczniaków
- 1 jajko
- 1/4 szkl. śmietany,
- 1/4 szkl. wody
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 kostki masła
- 4 łyżki oleju
- bułka tarta
Przepis
- Boczniaki zanurzamy w roztrzepanym jajku ze śmietaną, wodą i przyprawami.
- Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na mieszance masła z olejem na złoty kolor.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Boczniaki w chrupiącej panierce. Jak je zrobić?
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.