Paluszki krabowe w cieście. Świetna przekąska
Paluszki surimi to składnik sushi i sałatek. Jednak "krabowe paluszki" możemy jeść również na ciepło. Pamiętajmy jednak, by w sklepie wybrać produkt dobrej jakości. Większość nie ma w swoim składzie mięsa kraba, a jedynie aromat imitujący jego zapach. Zawsze należy więc czytać etykiety surimi - im krótszy skład tym lepiej.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Szczypiorek opłucz i posiekaj. Czosnek obierz, a potem dokładnie rozetrzyj z solą.
- Mąkę pszenną przesiej, dodaj jajka, szczypiorek i czosnek, wlej mleko i zmiksuj na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
- Paluszki krabowe pokrój na połówki, obtocz w mące ziemniaczanej, a potem zanurzaj w cieście.
- Kładź na rozgrzany olej, usmaż na złoty kolor.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze