ycipk-417ett
ycipk-417ett

Konfitura z czerwonej cebuli. Specjalność czytelniczki

Przepis

Czytelniczka podzieliła się z nami swoim przepisem na konfiturę z czerwonej cebuli. - Wspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych. Bardzo aromatyczna, smaczna. Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej - pisze pani Ala, która prowadzi także bloga "Gotuj ze mną"

Trwa ładowanie...
ycipk-417ett
Zdjęcie dziejesie.wp.pl
Podziel się
Składniki
  • 400 g czerwonej cebuli
  • 40 g cukru brązowego
  • 80 ml octu balsamicznego
  • 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać)
  • 3 łyżki miodu
  • 2-3 gożdziki
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Przepis

Cebulę obrać pokroić w piórka. Cukier wsypać do rondelka i uprażyć bez mieszania na karmel, rozpuści się. Wrzucić cebulę,przemieszać i dusić 4 minuty. Następnie wlać wino, dodać goździki, wymieszać i dusić 10 minut. Dodać ocet, przyprawy, miód jeszcze dusić około 5-10 minut. Podawać gorącą lub na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-417ett
ycipk-417ett