Trwa ładowanie...
duer4j3
duer4j3

Konfitura z czerwonej cebuli. Specjalność czytelniczki

Przepis

Czytelniczka podzieliła się z nami swoim przepisem na konfiturę z czerwonej cebuli. - Wspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych. Bardzo aromatyczna, smaczna. Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej - pisze pani Ala, która prowadzi także bloga "Gotuj ze mną"

3.0
(1 głos)
Oceń:
duer4j3
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 400 g czerwonej cebuli
  • 40 g cukru brązowego
  • 80 ml octu balsamicznego
  • 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać)
  • 3 łyżki miodu
  • 2-3 gożdziki
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Przepis

Cebulę obrać pokroić w piórka. Cukier wsypać do rondelka i uprażyć bez mieszania na karmel, rozpuści się. Wrzucić cebulę,przemieszać i dusić 4 minuty. Następnie wlać wino, dodać goździki, wymieszać i dusić 10 minut. Dodać ocet, przyprawy, miód jeszcze dusić około 5-10 minut. Podawać gorącą lub na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Konfitura z czerwonej cebuli. Specjalność czytelniczki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
duer4j3

Podziel się opinią

9
5
Share
duer4j3
duer4j3
duer4j3
duer4j3
duer4j3