Złocisty kurczak na ostro. Zachwyci się cała rodzina
Dobrze doprawiony kurczak posmakuje wszystkim. To danie właściwie przygotowuje się samo. Wystarczy natrzeć mięso marynatą i odstawić do lodówki. Po dwóch dniach przekładamy je do piekarnika. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i natrzeć kurczaka. Udka włożyć do rękawa do pieczenia i marynować 1-2 dni kilkukrotnie odwracając woreczek podczas marynowania. Mięso piec ok. 2 godz. w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia otworzyć woreczek, aby udka się zrumieniły. Ja podawałam go z gotowanym ryżem i sosem słodko-kwaśnym.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze