Trwa ładowanie...
ddb569o
ddb569o

Rolada z indyka ze szpinakiem i szynką

Przepis

Elegancki obiad nie musi być wcale pracochłonny ani drogi. Kiedy podasz na stół roladę z piersi indyka z szynka i szpinakiem twoi bliscy będą zachwyceni. Rolada wspaniale prezentuje się na stole, a jeszcze lepiej smakuje. Będzie dobrze się komponować w towarzystwie gotowanych ziemniaków i sałatki z pomidorów.

5.0
(3 głosy)
Oceń:
ddb569o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rolada z indyka ze szpinakiem i szynką
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Rolada z indyka ze szpinakiem i szynką
Składniki
  • 1 kg piersi z indyka,
  • 100 g szynki,
  • 250 g szpinaku,
  • 125 g sera pleśniowego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • masło klarowane.
Przepis

Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i liście szpinaku. Smaż, aż szpinak zmniejszy swoją objętość, a woda odparuje. Pierś indyka rozkrój na płat o grubości ok. 2 centymetrów, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu rozłóż plastry szynki, szpinak oraz pokruszony ser. Zwiń całość w roladę. Ułóż roladę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut.

Polecamy wideo: Tradycyjne polskie dania

Rolada z indyka ze szpinakiem i szynką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
ddb569o
ddb569o
ddb569o

ddb569o
ddb569o
ddb569o