Trwa ładowanie...
d30dukn
d30dukn

Pulpeciki we włoskim stylu. Rodzinny obiad

Przepis

Miękkie pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym to jedno z tych dań, które zawsze się udają. Będą świetnie smakować zarówno z makaronem, jak i ryżem czy ziemniakami. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

3.2
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Kwelka gotuje
Składniki
  • 200 g mięsa mielonego drobiowego
  • 300 g pręgi wołowej mielonej
  • 1 jajko
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki tartego parmezanu (ja użyłam cheddara)
  • pół łyżeczki mielonej papryki
  • sól, pieprz
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 500 ml pomidorów z puszki
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • oliwa do smażenia.
Przepis

Chleb tostowy namoczyć w wodzie, odcisnąć i przełożyć do miski. Dodać oba rodzaje mięsa, jedną drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku, ser i przyprawy. Wymieszać i uformować kulki. Smażyć na złoty kolor na oliwie drugą posiekaną cebulę, pomidory z puszki i koncentrat. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 min., obracając pulpety. Gotowe danie podawać z makaronem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Pulpeciki we włoskim stylu. Rodzinny obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

37
12
Share
d30dukn
d30dukn
d30dukn
d30dukn
Więcej tematów
d30dukn