Trwa ładowanie...
d5lgs3b
d5lgs3b
www.gotujimieszkaj.pl

Gofry twarogowe. Jeszcze lepsze niż z budki

Przepis

Przepyszne gofry, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub deser. Chrupiące i lekkie. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami. Przepis na twarogowe gofry poleca Wiola, autorka bloga "Gotuj i mieszkaj".

1.0
(1 głos)
Oceń:
d5lgs3b
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Gofry twarogowe. Jeszcze lepsze niż z budki
Składniki
  • 125 g twarogu
  • 2 jaja
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku od pieczenia
  • szczypta soli
Przepis

Ciasto na gofry przygotowujemy w następujący sposób: twaróg mieszamy z żółtkami. Dodajemy do nich cukier, cukier waniliowy, mleko, olej i blendujemy.

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanego twarogu z mlekiem, cukrem, olejem i żółtkami.

Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie mieszamy z masą na gofry.

Smażymy na rozgrzanej gofrownicy. Wychodzą gofry jak z budki. Na gotowe gofry nakładamy serek waniliowy i perełki truskawkowe.

Zobacz też przepis na rogaliki drożdżowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d5lgs3b
Gofry twarogowe. Jeszcze lepsze niż z budki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d5lgs3b
d5lgs3b

d5lgs3b
d5lgs3b
d5lgs3b