Gofry twarogowe. Jeszcze lepsze niż z budki
Przepyszne gofry, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub deser. Chrupiące i lekkie. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami. Przepis na twarogowe gofry poleca Wiola, autorka bloga "Gotuj i mieszkaj".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Ciasto na gofry przygotowujemy w następujący sposób: twaróg mieszamy z żółtkami. Dodajemy do nich cukier, cukier waniliowy, mleko, olej i blendujemy.
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanego twarogu z mlekiem, cukrem, olejem i żółtkami.
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie mieszamy z masą na gofry.
Smażymy na rozgrzanej gofrownicy. Wychodzą gofry jak z budki. Na gotowe gofry nakładamy serek waniliowy i perełki truskawkowe.
Zobacz też przepis na rogaliki drożdżowe
src="https://d.wpimg.pl/762126421--1334984339/rogaliki.JPG"/>
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze