Gofry twarogowe. Jeszcze lepsze niż z budki
Przepyszne gofry, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub deser. Chrupiące i lekkie. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami. Przepis na twarogowe gofry poleca Wiola, autorka bloga "Gotuj i mieszkaj".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Ciasto na gofry przygotowujemy w następujący sposób: twaróg mieszamy z żółtkami. Dodajemy do nich cukier, cukier waniliowy, mleko, olej i blendujemy.
Przepis
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanego twarogu z mlekiem, cukrem, olejem i żółtkami.
Przepis
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie mieszamy z masą na gofry.
Przepis
Smażymy na rozgrzanej gofrownicy. Wychodzą gofry jak z budki. Na gotowe gofry nakładamy serek waniliowy i perełki truskawkowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl