Trwa ładowanie...
d2zg7s4
08-12-2017 18:31

Żeberka po azjatycku. Pikantne danie na rozgrzewkę

Przepis

Żeberka po azjatycku zasmakują nie tylko fanom tradycyjnej wersji tego dania. Są słodko-pikantne, rozpływające się w ustach. Z dodatkiem ziemniaków smakują wprost przepysznie i sprawdzą się na obiad lub kolację na gorąco. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".

d2zg7s4
3.8
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki masła
  • 600 g żeberek wieprzowych
  • 60 ml ciemnego sosu sojowego
  • 50 ml wody
  • 1 kg cebuli
Przepis

Cukier z dodatkiem masła roztop w żeliwnym garnku (lub głębszej patelni). Następnie dodaj do niego pokrojone na mniejsze kawałki żeberka, sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę (500 g). Duś pod przykryciem przez około 20 minut. Po upływie tego czasu dodaj resztę pokrojonej w piórka cebuli (kolejne 500 g) i dalej duś przez około 20-30 minut do czasu, aż mięso będzie miękkie, a danie aromatyczne.
Zobacz także: prosta pizza z patelni

Polecamy również wideo: antrykot z rozmarynem

Żeberka po azjatycku. Pikantne danie na rozgrzewkę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

15
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2zg7s4
d2zg7s4
d2zg7s4
d2zg7s4
Więcej tematów
d2zg7s4