Żeberka po azjatycku. Pikantne danie na rozgrzewkę
Żeberka po azjatycku zasmakują nie tylko fanom tradycyjnej wersji tego dania. Są słodko-pikantne, rozpływające się w ustach. Z dodatkiem ziemniaków smakują wprost przepysznie i sprawdzą się na obiad lub kolację na gorąco. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 50 g cukru
- 2 łyżki masła
- 600 g żeberek wieprzowych
- 60 ml ciemnego sosu sojowego
- 50 ml wody
- 1 kg cebuli
Cukier z dodatkiem masła roztop w żeliwnym garnku (lub głębszej patelni). Następnie dodaj do niego pokrojone na mniejsze kawałki żeberka, sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę (500 g). Duś pod przykryciem przez około 20 minut. Po upływie tego czasu dodaj resztę pokrojonej w piórka cebuli (kolejne 500 g) i dalej duś przez około 20-30 minut do czasu, aż mięso będzie miękkie, a danie aromatyczne.
Zobacz także: prosta pizza z patelni
src="https://d.wpimg.pl/268505171--1307805753/pate.jpg"/>
Polecamy również wideo: antrykot z rozmarynem
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze