WP
WP

Żeberka po azjatycku. Pikantne danie na rozgrzewkę - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.justmydelicious.com
Podziel się

Żeberka po azjatycku zasmakują nie tylko fanom tradycyjnej wersji tego dania. Są słodko-pikantne, rozpływające się w ustach. Z dodatkiem ziemniaków smakują wprost przepysznie i sprawdzą się na obiad lub kolację na gorąco. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".

Składniki
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki masła
  • 600 g żeberek wieprzowych
  • 60 ml ciemnego sosu sojowego
  • 50 ml wody
  • 1 kg cebuli
Przepis

Cukier z dodatkiem masła roztop w żeliwnym garnku (lub głębszej patelni). Następnie dodaj do niego pokrojone na mniejsze kawałki żeberka, sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę (500 g). Duś pod przykryciem przez około 20 minut. Po upływie tego czasu dodaj resztę pokrojonej w piórka cebuli (kolejne 500 g) i dalej duś przez około 20-30 minut do czasu, aż mięso będzie miękkie, a danie aromatyczne.
Zobacz także: prosta pizza z patelni

Polecamy również wideo: antrykot z rozmarynem

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP