Naleśniki pomidorowe. Doskonały sposób na rodzinne śniadanie
Naleśniki pomidorowe z ketchupem to doskonała propozycja na szybkie i smaczne śniadanie. Możecie przygotować do nich farsz na bazie twarożku lub serka śmietankowego do tego ciągnący się ser żółty i wędlina. Takie naleśniki są miękkie i elastyczne. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Roztrzepane jajko należy wymieszać z mlekiem, wodą i ketchupem. Następnie wsypać sól oraz mąkę.
- Po ponownym rozmieszaniu wlać olej i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki (dzięki temu placki można smażyć bez tłuszczu i nie będą przywierały do patelni).
- Ciasto naleśnikowe powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.
- Na rozgrzanej patelni szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta.
- Każdy placek smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się.
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze