Trwa ładowanie...
d1vrv6d
d1vrv6d

Łososiowy zastrzyk energii. Pyszna rybka poleca się na obiad

Przepis

Mamy dla was przepyszny sposób na łososia. Kawałki soczystej ryby podane w towarzystwie aromatycznej salsy, fasoli i ryżu będą wartościowym daniem na obiad lub lekką kolację. Przepis z książki "Moc na talerzu".

Oceń jako pierwszy:
d1vrv6d
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • ½ szklanki gotowanego brązowego ryżu
  • 85 g gotowanego łososia (filet lub ryba z puszki)
  • ¼ szklanki (425 g) czarnej fasoli, opłukanej i odcedzonej
  • 2 łyżki sosu typu salsa – domowej roboty lub kupnego (bez dodatku cukru)
  • Limonka
  • Warzywa w dowolnej ilości
Przepis

W misce wymieszaj ryż z łososiem, fasolą i sosem salsa. Skrop całość sokiem z limonki. Dodaj dowolne warzywa z listy tych, które można spożywać bez ograniczeń. Nie bój się mrożonego łososia: Mrożony łosoś jest tańszy, a tak samo zdrowy jak świeży. Jeśli się spieszysz, możesz go odmrozić, wkładając do plastikowego woreczka i zanurzając w zimnej wodzie. Po 10 minutach będzie gotowy do dalszej obróbki, a zachowa odpowiednią konsystencję (zwłaszcza podczas pieczenia).

Więcej przeczytasz w książce "Moc na talerzu"

Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Łososiowy zastrzyk energii. Pyszna rybka poleca się na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d