Trwa ładowanie...
d3q83jz
oprac. Katarzyna Gileta

Łososiowy zastrzyk energii. Pyszna rybka poleca się na obiad

Przepis

Mamy dla was przepyszny sposób na łososia. Kawałki soczystej ryby podane w towarzystwie aromatycznej salsy, fasoli i ryżu będą wartościowym daniem na obiad lub lekką kolację. Przepis z książki "Moc na talerzu".

d3q83jz
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • ½ szklanki gotowanego brązowego ryżu
  • 85 g gotowanego łososia (filet lub ryba z puszki)
  • ¼ szklanki (425 g) czarnej fasoli, opłukanej i odcedzonej
  • 2 łyżki sosu typu salsa – domowej roboty lub kupnego (bez dodatku cukru)
  • Limonka
  • Warzywa w dowolnej ilości
Przepis

W misce wymieszaj ryż z łososiem, fasolą i sosem salsa. Skrop całość sokiem z limonki. Dodaj dowolne warzywa z listy tych, które można spożywać bez ograniczeń. Nie bój się mrożonego łososia: Mrożony łosoś jest tańszy, a tak samo zdrowy jak świeży. Jeśli się spieszysz, możesz go odmrozić, wkładając do plastikowego woreczka i zanurzając w zimnej wodzie. Po 10 minutach będzie gotowy do dalszej obróbki, a zachowa odpowiednią konsystencję (zwłaszcza podczas pieczenia).

Więcej przeczytasz w książce "Moc na talerzu"

              Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Łososiowy zastrzyk energii. Pyszna rybka poleca się na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
d3q83jz
d3q83jz
d3q83jz
d3q83jz
d3q83jz
Więcej tematów
d3q83jz