Łosoś w pomidorowej skorupce. Rybka palce lizać
Znudziła się ryba smażona w panierce albo w cieście? Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje", proponuje łososia pieczonego w skorupce z suszonych pomidorów. To prosty i pyszny pomysł na obiad we włoskim stylu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- filet z łososia
- sól, pieprz
- 100 g suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka oleju
100 g suszonych pomidorów zblendować z łyżeczką oleju na gładką pastę. Jeśli pasta będzie zbyt sucha, można dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Filet łososia posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować pomidorową pastą. Rybę piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Podawać z ulubioną surówką.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze