Baleron pieczony
Aromatyczna mięsa pieczeń, doskonała na kanapki. Zamiast kupować gotowe wędliny, zacznij przygotowywać je w domu. To naprawdę proste.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
Przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać peklosól. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami, zalać wywarem z rosołu. Przechowywać w lodowce około 7 dni i obracać 2–3 razy dziennie. Po wyjęciu mięsa z lodówki umyć je i osuszyć, a następnie włożyć do siatki wędliniarskiej i obsmażyć na patelni z każdej strony. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 st. C i piec około 1 godziny na 1 kg mięsa.
Więcej przepisów znajdziesz w książce "Wedliny domowe" Stanisława Klimaja i Henryka Rajchelta
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze