Trwa ładowanie...
d3473qr
d3473qr

Baleron pieczony

Przepis

Aromatyczna mięsa pieczeń, doskonała na kanapki. Zamiast kupować gotowe wędliny, zacznij przygotowywać je w domu. To naprawdę proste.

4.0
(2 głosy)
Oceń:
d3473qr
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Baleron pieczony
"Domowe wędliny"
Składniki
  • 2 kg karkówki,
  • 2 łyżki stołowe peklosoli,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 5 ziaren jałowca,
  • pieprz ziarnisty,
  • majeranek do smaku,
  • 3–4 ząbki czosnku,
  • 1 litr rosołu
Przepis

Przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać peklosól. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami, zalać wywarem z rosołu. Przechowywać w lodowce około 7 dni i obracać 2–3 razy dziennie. Po wyjęciu mięsa z lodówki umyć je i osuszyć, a następnie włożyć do siatki wędliniarskiej i obsmażyć na patelni z każdej strony. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 st. C i piec około 1 godziny na 1 kg mięsa.

Więcej przepisów znajdziesz w książce "Wedliny domowe" Stanisława Klimaja i Henryka Rajchelta

Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Baleron pieczony
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

24
1
Share
d3473qr
d3473qr
d3473qr
d3473qr
d3473qr
d3473qr