Trwa ładowanie...
d3ar3l2
Redakcja WP Kuchnia

Baleron pieczony

Przepis

Aromatyczna mięsa pieczeń, doskonała na kanapki. Zamiast kupować gotowe wędliny, zacznij przygotowywać je w domu. To naprawdę proste.

d3ar3l2
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
"Domowe wędliny"
Źródło: "Domowe wędliny"
Składniki
  • 2 kg karkówki,
  • 2 łyżki stołowe peklosoli,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 5 ziaren jałowca,
  • pieprz ziarnisty,
  • majeranek do smaku,
  • 3–4 ząbki czosnku,
  • 1 litr rosołu
Przepis

Przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać peklosól. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami, zalać wywarem z rosołu. Przechowywać w lodowce około 7 dni i obracać 2–3 razy dziennie. Po wyjęciu mięsa z lodówki umyć je i osuszyć, a następnie włożyć do siatki wędliniarskiej i obsmażyć na patelni z każdej strony. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 st. C i piec około 1 godziny na 1 kg mięsa.

Więcej przepisów znajdziesz w książce "Wedliny domowe" Stanisława Klimaja i Henryka Rajchelta

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Baleron pieczony
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

24
1
Share
d3ar3l2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
Więcej tematów
d3ar3l2