Trwa ładowanie...
d43hph4
d43hph4

Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów

Przepis

Jeszcze do niedawna podroby uchodziły za mięso drugiej kategorii. Jednak od jakiegoś czasu możemy zauważyć ich renesans. Coraz częściej goszczą w menu dobrych restauracji. Odpowiednio przygotowane mogą być naprawę pyszne. Mamy dla was świetny przepis na indycze żołądki duszone z warzywami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.

2.3
(3 głosy)
Oceń:
d43hph4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów
Getty Images
Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • fix do potraw chińskich
  • sól
  • olej do smażenia
dziejesie.wp.pl
Przepis
  • Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny.
  • Warzywa chińskie smażymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody.
  • Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami.
  • Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy.
  • Podajemy z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d43hph4
Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

2
Share
d43hph4
d43hph4

d43hph4
d43hph4
d43hph4