Trwa ładowanie...
dv2ibv3
oprac. Katarzyna Gileta

Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów

Przepis

Jeszcze do niedawna podroby uchodziły za mięso drugiej kategorii. Jednak od jakiegoś czasu możemy zauważyć ich renesans. Coraz częściej goszczą w menu dobrych restauracji. Odpowiednio przygotowane mogą być naprawę pyszne. Mamy dla was świetny przepis na indycze żołądki duszone z warzywami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.

dv2ibv3
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • fix do potraw chińskich
  • sól
  • olej do smażenia
  dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Przepis
  • Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny.
  • Warzywa chińskie smażymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody.
  • Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami.
  • Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy.
  • Podajemy z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

2
Share
dv2ibv3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dv2ibv3
dv2ibv3
dv2ibv3
dv2ibv3
Więcej tematów
dv2ibv3