Indycze żołądki duszone z warzywami. Gratka dla wielbicieli podrobów
Jeszcze do niedawna podroby uchodziły za mięso drugiej kategorii. Jednak od jakiegoś czasu możemy zauważyć ich renesans. Coraz częściej goszczą w menu dobrych restauracji. Odpowiednio przygotowane mogą być naprawę pyszne. Mamy dla was świetny przepis na indycze żołądki duszone z warzywami. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 1 kg żołądków z indyka
- opakowanie mrożonki warzyw chińskich
- 1 łyżka sosu sojowego
- fix do potraw chińskich
- sól
- olej do smażenia
- Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny.
- Warzywa chińskie smażymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody.
- Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami.
- Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy.
- Podajemy z ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze