Zawijane parówki. Pyszna i tania przekąska
Z parówek można zrobić naprawdę ciekawe i bardzo dania. jednym z nich są zawijane parówki. Taka przekąska posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Świetnie sprawdzi się również na domowej imprezie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
1. Naleśniki: wodę i mleko, sól, 2 łyżki oleju i 1 jajko oraz mąkę razem roztrzepujemy, aby nie było grudek. Na suchej patelni teflonowej smażymy cienkie naleśniki.
2. Kiedy naleśniki są gotowe, smarujemy je najpierw kechapem, kładziemy żółty ser i parówkę. Zawijamy całość w rulon.
3. Zwinięte w rulon parówki panierujemy, najpierw w roztrzepanym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej.
4. Smażymy na oleju około 10 min.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze