Karkówka duszona z warzywami. Banalnie prosty przepis na obiad
Karkówka duszona z warzywami to smakowita propozycja na rodzinny obiad. Przepis nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, a wszystkie składniki są łatwo dostępne. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Dodatkowo:
- mąka pszenna do obtaczania mięsa
- olej
- Plastry karkówki delikatnie rozbić oraz oprószyć przyprawami.
- Każdy kawałek obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na złoty kolor.
- Mięso przełożyć do garnka i na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę uprzednio pokrojoną w piórka.
- Cebulę dodać do karkówki razem z warzywami, listkiem laurowym oraz zielem angielskim.
- Całość zalać wodą tak, aby pokrywała wszystkie składniki.
- Wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Potrwa to około godziny. W zależności od rodzaju mięsa. W razie potrzeby sos można zagęścić mąką i doprawić do smaku.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze