Kapusta zasmażana. Przepis na najlepszy dodatek do schabowego
Kapusta zasmażana to obowiązkowy dodatek do kotleta schabowego. Do tego tłuczone ziemniaki i pyszny obiad gotowy. Sekret tkwi w składnikach dobrej jakości, wybierzmy więc kapustę kiszoną od sprawdzonego sprzedawcy lub przygotujmy ją w domu.
Rodzaj kuchni: |
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 3 dag suszonych grzybów
- 1 cebula
- 3 dag smalcu
- 1 łyżka mąki
- Grzyby moczymy i dodajemy do kapusty, następnie podlewamy wodą i dodajemy liść laurowy i gotujemy.
- Grzyby wyciągamy i kroimy w cienkie paski. Koimy w kostkę cebulę i rumienimy na tłuszczu. dodajemy mąkę i mieszamy.
- Rozprowadzamy niewielką ilością wody i dodajemy do kapusty. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik patii.1
*Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze