Penne ze szpinakiem i serem Lazur
Super przepis na makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami. To proste danie, odpowiednio doprawione, będzie świetnym posiłkiem dla każdego. Przepis jest ekstremalnie szybki i warty zapamiętania. Zapewniamy, że będziecie do niego często wracać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Makaron gotuje al'dente. Rozmrażam szpinak. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję rozdrobniony czosnek, i szpinak. Smażę, by woda ze szpinaku odparowała. Następnie dodaję pokruszony ser Lazur.
- Wszystko mieszam do uzyskania jednolitej masy.
- Sos mieszam z makaronem, posypuję posiekanymi orzechami i podaję.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze