Proste przepisy z łososiem w roli głównej
Łosoś coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Jadamy go nie tylko w sushi czy zupie rybnej, ale również jako składnik drugiego dania czy wędzony dodatek do kanapek. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan wykorzystał tę rybę do przygotowania prosty, a pysznych i sycących potraw. W jego menu pojawił się m.in. łosoś gravlaks, łosoś z solanki na kaszy jęczmiennej oraz łosoś zapiekany w śmietanie.
Łosoś coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Jadamy go nie tylko w sushi czy zupie rybnej, ale również jako składnik drugiego dania czy wędzony dodatek do kanapek. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan wykorzystał tę rybę do przygotowania prostych, pysznych i sycących potraw. W jego menu pojawił się m.in. łosoś gravlaks, łosoś z solanki na kaszy jęczmiennej oraz łosoś zapiekany w śmietanie.