Trwa ładowanie...
d2r03lq
13-12-2021 10:34

Camembert zapiekany w cieście francuskim

Przepis

Bardzo efektowna i smaczna, ale jednocześnie prosta w przygotowaniu przystawka. Ser camembert zapiekany w cieście francuskim. Do tego aromatyczny sos balsamiczny.

d2r03lq
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Oleg Bannikov
Składniki
  • 2 krążki sera camembert
  • opakowanie świeżego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki pesto
  • garść kaparów
  • sos sałatkowy balsamico
  • sok z pomarańczy
  • oliwa
Przepis
  • Z oliwy, soku z pomarańczy i sosu balsamico przygotowujemy sos. Nie może on być za rzadki.
  • Ciasto rozwijamy i dzielimy na dwie połowy. Na każdym na środku smarujemy pesto i na to kładziemy cały camembert.
  • Smarujemy ponownie pesto i kładziemy kilka kaparów na każdym serze. Wolne brzegi ciasta zbieramy ku górze i delikatnie ściskamy formując sakiewkę.
  • Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach C, do czasu aż będą ładnie zezłocone (ok. 30 minut).
  • Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem z octu balsamicznego.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Camembert zapiekany w cieście francuskim
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

2
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2r03lq
d2r03lq
d2r03lq
d2r03lq
Więcej tematów
d2r03lq