Trwa ładowanie...
d1xdp26
03-06-2020 12:45

Diabelskie skrzydełka. Chrupiąca przekąska na domową imprezę

Przepis

Smażone skrzydełka w aromatycznej marynacie to doskonały pomysł na imprezową przekąskę. Zanim się obejrzycie, skrzydełka znikną z talerza. Można je podać z dipem czosnkowym lub sosem barbecue.

d1xdp26
3.8
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 kg drobiowych skrzydełek,
  • 40 dag płynnego miodu,
  • 4 ząbki czosnku,
  • łyżeczka utartego cynamonu,
  • po 1 łyżeczce pieprzu i ostrej papryki,
  • przyprawa wyrzywna do drobiu,
  • olej do smażenia,
  • sól.
Przepis

1. Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem.
2. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, dokładnie rozetrzeć z przyprawą warzywną do drobiu.
3. Natrzeć taką mieszanką skrzydełka.
4. Miód przełożyć do rondelka, wymieszać z pieprzem, papryką i cynamonem. Postawić na małym ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia.
5. Każde skrzydełko z osobna zanurzyć w miodowym sosie i odłożyć, aby masa zastygła.
6. Na patelni rozgrzać olej i na gorącym tłuszczu smażyć skrzydełka z obu stron na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik julia313

Diabelskie skrzydełka. Chrupiąca przekąska na domową imprezę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1xdp26
d1xdp26
d1xdp26
d1xdp26
Więcej tematów
d1xdp26