Trwa ładowanie...
d3y4qj5
d3y4qj5

Sałatka ziemniaczana. Znakomity dodatek do obiadu

Przepis

Sałatka ziemniaczana występuje w wielu wariantach. Nie ma na nią jednego przepisu, jednak wszystkie receptury łączy kwaśny smak i dodatek cebuli. Sałatka świetnie smakuje w towarzystwie pieczonego mięsa. Sprawdzi się również jako samodzielne danie. Przepis z bloga "Marta M.".

1.7
(7 głosów)
Oceń:
d3y4qj5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Marta M.
Składniki
  • 3 większe ziemniaki
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czerwona cebula, poszatkowana w kostkę
  • 3 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka selera naciowego (najlepiej smakuje ta środkowa jasno zielona część z listkami
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • sól, pieprz
Przepis

Ziemniaki ugotuj w łupinach w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój w kostkę.
Przełóż ziemniaki do większej miski i dodaj majonez, musztardę, cukier, cebulę. Wymieszaj. Dodaj seler, ogórki i jajka pokrojone w kostkę. Dopraw solą, pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Sałatka ziemniaczana. Znakomity dodatek do obiadu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3y4qj5

Podziel się opinią

15
25
Share
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5