Sałatka ziemniaczana. Znakomity dodatek do obiadu
Sałatka ziemniaczana występuje w wielu wariantach. Nie ma na nią jednego przepisu, jednak wszystkie receptury łączy kwaśny smak i dodatek cebuli. Sałatka świetnie smakuje w towarzystwie pieczonego mięsa. Sprawdzi się również jako samodzielne danie. Przepis z bloga "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Ziemniaki ugotuj w łupinach w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój w kostkę.
Przełóż ziemniaki do większej miski i dodaj majonez, musztardę, cukier, cebulę. Wymieszaj. Dodaj seler, ogórki i jajka pokrojone w kostkę. Dopraw solą, pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze