Trwa ładowanie...
dnn3d7w
dnn3d7w

Takich pancakes jeszcze nie jedliście!

Przepis

Coś szybkiego i ciepłego na śniadanie? Po jajecznicy to właśnie amerykańskie naleśniki są najchętniej wybieranym posiłkiem. Można je jeść z marmoladą, dżemem albo cukrem pudrem. Z odrobiną soli także zasmakują miłośnikom pancakes.

Ten rodzaj placków wykonuje się naprawdę szybko, co zwłaszcza rano ułatwia szykowanie do pracy i szkoły. Smaczne i zdrowe, bo ten przepis nie wymaga smażenia na żadnym tłuszczu.

2.7
(34 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Zdjęcie
123RF
Składniki
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 125 ml jogurtu naturalnego
  • 125 ml wody
  • 2 jajka całe
  • 1-2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • odrobinę sody
Przepis

Pancakes możemy przygotować sami albo korzystając z robota kuchennego. Do miski rozbijamy jajka i miksujemy. Następnie wlewamy jogurt i wodę.

Dosypujemy mąkę i pozostałe suche składniki. W tym czasie wrzucamy masło do małego garnuszka i rozpuszczamy. Gdy ostygnie dolewamy do ciasta.

Konstystencja powinna być niezbyt gęsta, raczej lejąca. To właśnie dzięki dodatkowi masła w cieście nie potrzeba go już więcej na patelni. Po usmażeniu wychodzą rumiane i wyśmienite!

Pancakes najlepiej smakują z owocami oraz dżemami.

Takich pancakes jeszcze nie jedliście!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

71
56
Share
dnn3d7w
dnn3d7w
dnn3d7w
dnn3d7w
Więcej tematów
dnn3d7w