Lubuski Rosé. Poczuj się jak na wakacjach we Włoszech
Jak mówi Marek Posłuszny, Ambasador Ginu Lubuskiego, W Polsce od kilku ostatnich lat widzimy prawdziwy rozkwit konsumpcji ginu. – Gin nie jest już kojarzony tylko z popularnym koktajlem gin&tonic, sięgają po niego wszyscy ci, dla których gin daje więcej smaku i przyjemności niż np. picie wódki - tłumaczy.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- 40 ml Gin Lubuski Bitter Orange
- 2 cząstki pomarańczy
- 120 ml toniku bitter rose
- 20 ml aperitivo
Dodatkowo:
Szkło: wysoka, wąska szklanka (highball)
Dekoracja: cząstka pomarańczy
Lód: kości
- Pokrój pomarańczę na cząstki, wyciśnij sok z dwóch z nich i wrzuć je prosto do kieliszka.
- Dodaj kostki lodu, wlej 40 ml ginu oraz 20 ml włoskiego aperitivo.
- Szkło uzupełnij tonikiem o smaku bitter rosé. Na koniec delikatnie zamieszaj, żeby nie stracić bąbelków.
- Do dekoracji możesz użyć cząstki pomarańczy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze