Trwa ładowanie...
d2ivyd6
d2ivyd6

Naleśniki Suzette

Przepis

Crepes Suzette to najbardziej znane francuskie naleśniki. Składają się z naleśnika i gorącego sosu ze skarmelizowanego cukru, soku i startej skórki z pomarańczy. W oryginale jest także dodawany likier pomarańczowy, który jest później podpalany.

2.9
(25 głosów)
Oceń:
d2ivyd6
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • skórka z 2 pomarańczy
  • 100 g masła
  • 60 g cukru
  • 1 łyżka rumu
  • 8 naleśników
Przepis

Zetrzyj skórkę z pomarańczy. Roztop masło, dodaj skórkę cukier i rum. Nanieś miksturę na każdy naleśnik, złóż go na dwa i podgrzej przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Naleśniki Suzette
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2ivyd6

Podziel się opinią

Share
d2ivyd6
d2ivyd6

d2ivyd6
d2ivyd6
d2ivyd6