Ciasto bakaliowe bez jajek
Proste ciasto z bakaliami i polewą, które przygotujesz bez dodatku jajek. idealne, kiedy w domu niespodziewanie zjawią się goście. Będzie idealnym dodatkiem do kawy. Można je też zabrać na drugie śniadanie do pracy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Polewa:
- 1 łyżka margaryny
- 1 łyżeczka kakao
- 3 łyżki cukru
Ciasto:
- Sypkie produkty połączyć razem, dodać olej, ocet i wodę, wymieszać, na koniec dodać bakalie.
- Wymieszać i piec 35 do 45 minut w temp. 175 stopni C.
Polewa:
- Składniki włożyć do rondla i rozgrzać na wolnym ogniu do momentu całkowitego połączenia, cały czas mieszając, następnie polać ostudzone ciasto.
Przepis dodał użytkownik jola2109
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze