Syrop z pigwy, imbiru i limonki. Domowe remedium na słabe samopoczucie
Jesienna zmienność pogody wystawia nasz układ immunologiczny na próbę. Dlaczego by nie skorzystać z pysznego syropu do herbaty. Sprawdzony sposób na domowy syrop prosto z bloga "Ostoja Lasu"
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- owoce pigwowca
- korzeń imbiru
- limonka
- miód naturalny
Limonki dokładnie szorujemy w ciepłej wodzie. Owoce pigwowca również. Imbir obieramy. Wszystkie składniki kroimy w plasterki, a pigwy dodatkowo pozbawiamy gniazd nasiennych. Układamy warstwami w słoiczkach i zalewamy miodem. Odstawiamy na 3 dni do lodówki i gotowe. Pod wpływem soczystych owoców gęsty miód będzie bardziej płynny. Słodzimy nim herbatkę i od razu czujemy się lepiej.
Polecamy wideo: Sok, nektar czy napój? Jak je rozpoznać?
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze