Trwa ładowanie...
d2ukzdr
01-09-2021 14:47

Smażony ser camembert. Przepyszna przekąska na ciepło

Przepis

Smażony ser camembert to doskonała przekąska. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzi sobie z nim każdy.

d2ukzdr
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Ruslan Mitin
Składniki
  • 2 sery camembert,
  • 70 g mączki migdałowej,
  • 100 g bułki tartej,
  • 50 g mąki pszennej,
  • 3 jajka, sól, pieprz
  • do smażenia: olej arachidowy lub kukurydziany
Przepis
  • Sery okroić ze skorki z wierzchu i ze spodu; każdy przekroić na 3 plastry. Bułkę tartą wymieszać w miseczce z mąką pszenną oraz mączką migdałową i doprawić solą oraz pieprzem. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem.
  • Olej rozgrzać w rondlu. Plastry camemberta zanurzać najpierw w jajkach, a następnie w panierce i smażyć 2-3 minuty na rozgrzanym oleju, na rumiano. Nie wkładaj za dużo porcji sera na raz, aby się nie sklejały.
  • Usmażone osączyć na papierowej serwetce i natychmiast podać, najlepiej na zielonej sałacie.

Przepis pochodzi z książki "Wege po polsku"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Smażony ser camembert. Przepyszna przekąska na ciepło
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ukzdr
d2ukzdr
d2ukzdr
d2ukzdr
Więcej tematów
d2ukzdr