Smażony ser camembert. Przepyszna przekąska na ciepło
Smażony ser camembert to doskonała przekąska. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzi sobie z nim każdy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Sery okroić ze skorki z wierzchu i ze spodu; każdy przekroić na 3 plastry. Bułkę tartą wymieszać w miseczce z mąką pszenną oraz mączką migdałową i doprawić solą oraz pieprzem. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem.
- Olej rozgrzać w rondlu. Plastry camemberta zanurzać najpierw w jajkach, a następnie w panierce i smażyć 2-3 minuty na rozgrzanym oleju, na rumiano. Nie wkładaj za dużo porcji sera na raz, aby się nie sklejały.
- Usmażone osączyć na papierowej serwetce i natychmiast podać, najlepiej na zielonej sałacie.
Przepis pochodzi z książki "Wege po polsku"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze