WP

Praliny kokosowo-czekoladowe - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.szczesliwibezcukru.pl
Podziel się

Zdrowe słodycze to coraz modniejsze przekąski. Nie trzeba wydawać na nie fortuny w sklepach ze zdrową żywnością, bo wystarczy skorzystać z jednego z prostych przepisów od "Szczęśliwi bez cukru". Przykładowo jedna czekoladowo-kokosowa pralinka to tylko 35 kcal.

Składniki
  • 200 g suszonych daktyli,
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych (45 g),
  • 3-4 łyżki kakao (30-40 g),
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (20 g).
Przepis

Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie – wystarczy około 10-15 minut. Odcedzić delikatnie, odciskając nadmiar wody. Daktyle zmiksować, dodać połowę wiórków, kakao i siemię. Dokładnie wymieszać. Z masy lepić kulki i obtaczać w pozostałych wiórkach. Najlepiej smakują po schłodzeniu w lodówce.
Zobacz także: ciasteczka z czerwonej fasoli i masła orzechowego

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP