Grzyby duszone w śmietanie. Ten przepis zawsze się udaje
Przepis
Świeże leśne grzyby duszone w śmietanie muszą choć raz zagościć na twoim talerzu jesienią. Tak przygotowane grzyby zachwycają aromatem i smakiem. Podaj je z ziemniakami lub makaronem.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: Adobe Stock, fot: Valerio Pardi - PHOTO
Składniki
Przepis
- Grzyby oczyścić, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
- W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, podsmażyć na złoty kolor, dodać grzyby, posiekany koperek, dusić razem 30 minut uważając, gdyż grzyby mają tendencję do przywierania.
- Dodać śmietanę, przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Grzyby duszone w śmietanie. Ten przepis zawsze się udaje
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
7
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.