Obazda - bawarska pasta serowa z camemberta
Obazda, czyli bawarska pasta serowa z sera camembert, to popularna przekąska (jak również składnik np. śniadań) podawana z pieczywem, krakersami i kuflem piwa. Jest tak smaczna, że w praktyce każdy sposób konsumpcji jest dobry.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 125 g sera camembert
- 100 g kremowego serka naturalnego
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- piwo dla konsystencji
Camembert, serek kremowy, sól oraz pieprz zblenduj ze sobą. Następnie dodaj odrobinę piwa – tak, aby konsystencja pasty odpowiadała twoim preferencjom. I już.
Do pasty warto dodać czosnek lub cebulę. Można też użyć smakowego serka kremowego, np. czosnkowego lub ze szczypiorkiem czy papryką. Zamiast piwa można użyć jogurtu naturalnego, mleka lub śmietany.
Zobacz także: sos tatarski nie tylko do kanapek
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze