Perliczka faszerowana podrobami i chałką
Święta zbliżają się wielkimi krokami, zostało coraz mniej czasu na zaplanowanie świątecznych dań. Kurczak się znudził, a indyka podawałaś w ubiegłym roku. Może tym razem warto przygotować coś zupełnie innego. Doskonałą propozycją będzie pieczona perliczka. Jej mięso zawiera sporo pełnowartościowego białka i niewiele tłuszczu oraz witaminy z grupy B i E, magnez, żelazo i potas. Co ważne dla osób dbających o linię, perliczka jest mięsem niskokalorycznym.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, co oznacza, że zostało coraz mniej czasu na zaplanowanie świątecznych potraw, nie tylko tych wigilijnych. Kurczak się znudził, a indyka podawałaś w ubiegłym roku? Doskonałą alternatywą będzie faszerowana perliczka. Mięso z perliczki jest niemal dwukrotnie chudsze niż mięso kurczaków i szczególnie cenione ze względu na szczególne walory smakowe i odżywcze. Jej mięso zawiera sporo pełnowartościowego białka i niewiele tłuszczu oraz witaminy z grupy B i E, magnez, żelazo i potas. Co ważne dla osób dbających o linię, perliczka jest niskokaloryczne. 100 gramów mięsa zamiera tylko 160 kcal.
Adam Kozanecki, finalista programu "MasterChef" podzielił się pomysłem na perliczkę faszerowaną podrobami, namoczoną chałką i lubczykiem.