WP
Perliczka faszerowana podrobami i chałką
x-news
abc gotowania

Perliczka faszerowana podrobami i chałką

Święta zbliżają się wielkimi krokami, zostało coraz mniej czasu na zaplanowanie świątecznych dań. Kurczak się znudził, a indyka podawałaś w ubiegłym roku. Może tym razem warto przygotować coś zupełnie innego. Doskonałą propozycją będzie pieczona perliczka. Jej mięso zawiera sporo pełnowartościowego białka i niewiele tłuszczu oraz witaminy z grupy B i E, magnez, żelazo i potas. Co ważne dla osób dbających o linię, perliczka jest mięsem niskokalorycznym.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
WP

Święta zbliżają się wielkimi krokami, co oznacza, że zostało coraz mniej czasu na zaplanowanie świątecznych potraw, nie tylko tych wigilijnych. Kurczak się znudził, a indyka podawałaś w ubiegłym roku? Doskonałą alternatywą będzie faszerowana perliczka. Mięso z perliczki jest niemal dwukrotnie chudsze niż mięso kurczaków i szczególnie cenione ze względu na szczególne walory smakowe i odżywcze. Jej mięso zawiera sporo pełnowartościowego białka i niewiele tłuszczu oraz witaminy z grupy B i E, magnez, żelazo i potas. Co ważne dla osób dbających o linię, perliczka jest niskokaloryczne. 100 gramów mięsa zamiera tylko 160 kcal.

Adam Kozanecki, finalista programu "MasterChef" podzielił się pomysłem na perliczkę faszerowaną podrobami, namoczoną chałką i lubczykiem.

WP

*Zapomniany drób – gołąb i perliczka *

Sięgnij po najzdrowszy drób

*Skrzydełko czy nóżka – która część drobiu jest najlepsza? *

WP
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP