Trwa ładowanie...
d447y7a
Kaczka - niedoceniany rodzaj mięsa

Kaczka - niedoceniany rodzaj mięsa

Obok wieprzowiny, na naszych stołach króluje kurczak i indyk. Zapominamy o kaczym mięsie, które jest nie tylko smaczne, ale również bardzo wartościowe. Kacze mięso zawiera dużo białka, fosfor, żelazo oraz witaminy z grupy A, B, E. Porównując je z mięsem z kurczaka, należy zwrócić uwagę nie tylko na walory smakowe. Mięso z kaczki jest ciemne, kruche, bardziej aromatyczne, ale także bardziej wartościowe pod względem odżywczym. Zobacz film.

d447y7a
d447y7a
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj