Zamiast gotować, upiekłam i włożyłam do burgera. Każdy się zajadał
Spróbuj burgera z kalafiora – to chrupiąca, soczysta i pełna smaku alternatywa dla klasycznych kotletów. Zrobisz go z prostych składników, a efekt zaskoczy nawet mięsożerców! W misce połącz 1 szklankę mąki pszennej, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę suszonego czosnku, 1 łyżeczkę soli, ½ łyżeczki pieprzu oraz 120 ml mleka. W cieście panieruj kawałki kalafiora i upiecz w piekarniku (ok. 200°C, 15–20 minut). W tym czasie przygotuj szybki sos: wymieszaj 4 łyżki majonezu, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Bułki do burgerów (4 szt.) opiecz chwilę, po czym ułóż na nich dodatki wraz z sosem.