Trwa ładowanie...
d2x8n84
Truskawki polej octem. Od pierwszego spróbowania pokochasz ten smak

Truskawki polej octem. Od pierwszego spróbowania pokochasz ten smak

Lekka, orzeźwiająca i idealna na lato – sałatka caprese z truskawkami to świeża wariacja na temat włoskiego klasyka. Świetnie sprawdzi się jako przystawka, lekki lunch lub elegancki dodatek do grilla. Smak to zasługa octu, ale... balsamicznego. Jak ją zrobić? Na talerzu układasz 200 g pokrojonych truskawek, porwaną kulę mozzarelli w zalewie i kilka świeżych listków bazylii. Całość skrapiasz octem balsamicznym, doprawiasz solą i pieprzem – gotowe w 5 minut!

d2x8n84
d2x8n84
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj