Trwa ładowanie...
d1phyak
Kluski, które zawstydzą leniwe i kopytka. Do masy dodaję tanie warzywo

Kluski, które zawstydzą leniwe i kopytka. Do masy dodaję tanie warzywo

Wyjątkowe gnocchi z botwinką to sezonowa propozycja, która zachwyca kolorem i smakiem. Do ciasta wykorzystujesz ugotowane 250 g ziemniaków i 200 g botwinki (bulwy) – całość mieszasz z 350 g mąki pszennej i 1 łyżeczką soli, formując kluski, które gotujesz przez 2–3 minuty po wypłynięciu. Nie marnujesz nic: z liści i łodyg botwinki przygotowujesz pesto z dodatkiem 70 g pistacji, 2 ząbków czosnku, soku z cytryny, przypraw i oliwy z oliwek (6 łyżek). Całość podajesz z pokruszoną fetą – to lekki, letni obiad pełen koloru.
d1phyak
d1phyak
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj