Trwa ładowanie...
Informacja prasowa: Dining Week

Najpiękniejsze desery, które spróbujecie podczas Dining Weeka

Jeszcze tylko do 31 lipca trwa Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week. Dania nie tylko smakują, ale i obłędnie wyglądają - przede wszystkim desery. Oryginalne, lekkie, słone - sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć. Na Gości czekają 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail w okazyjnej cenie do -50% (25 zł rabat z Visa).

Share
Restauracja “U Fukiera”- WarszawaRestauracja “U Fukiera”- WarszawaŹródło: materiały partnera
d3maxlm

Z festiwalowego menu Dining Week wybraliśmy najpiękniejsze słodkie kompozycje. Sprawdźcie nasze polecenia!

Restauracja "U Fukiera"- Warszawa

To jedno ze słynniejszych miejsc na gastronomicznej mapie Warszawy stworzone przez popularną restauratorkę - Magdę Gessler. To tam zjecie przepiękny festiwalowy deser o wyjątkowym smaku z wykorzystaniem sezonowych owoców, czyli porzeczki i maliny oraz dodatkiem bezy. Będąc w tym miejscu zdecydowanie warto również spróbować deserów z regularnej karty. Szef Kuchni, Patryk Brunicki, zdradza jakie słodkości najczęściej wybierają Goście!

Najpopularniejszym i ulubionym deserem wśród naszych Gości jest słynna zupa nic Magdy Gessler, która jest swoistym "niebem w gębie"! To sezonowe owoce skąpane w puszystym kremie z aromatem prawdziwej wanilii i z dodatkiem likieru jajecznego oraz amaretto. Towarzysząca im pistacjowa beza i waniliowe lody oraz pokruszone pistacje sprawiają, że zupa nic ma jednak wszystko… Dużą popularnością aktualnie cieszą się również pierogi z jagodami, które podajemy sezonowo - to wyjątkowy smak lata i dzieciństwa, przywołują naszym Gościom miłe wspomnienia tych jedzonych u mamy lub babci. Nie mogę nie wspomnieć także o serniku prawdziwie krakowskim, który U Fukiera jest pozycją obowiązkową dla smakoszy tradycyjnych ciast.

Restauracja “U Fukiera”- Warszawa materiały partnera
Restauracja “U Fukiera”- WarszawaŹródło: materiały partnera

Frank WineBar & Shop - Warszawa

Ta niemiecka restauracja, położona przy ulicy Grzybowskiej 43a zaprasza na pfirsiche strudel z rozmarynem, kwiatami soli oraz lodami waniliowymi z kminkiem i miodem. To właśnie ten deser pokochali Goście minionej edycji Restaurant Weeka przydzielając mu tytuł "Najlepszego deseru" w Plebiscycie Gościa. Teraz zaskakuje nieco inną i bardziej brzoskwiniową wersją!

Frank WineBar & Shop - Warszawa materiały partnera
Frank WineBar & Shop - Warszawa Źródło: materiały partnera

Enjoy (Hotel Platinium Palace ***) - Wrocław

Czy mamy tutaj wielbicieli francuskich i oldschoolowych słodkości? Jeśli tak, to zdecydowanie polecamy zajrzeć podczas Dining Weeka do restauracji Enjoy mieszczącej się w Hotelu Platinium Palace***. To właśnie tutaj czeka na Was mille-feuille z białą czekoladą, świeżymi owocami oraz chrupiącą bezą! Spójrzcie tylko, jak pięknie się prezentuje! Miłośnicy ciasta tysiąca listków łączcie się… we Wrocławiu!

Enjoy (Hotel Platinium Palace ***) - Wrocław materiały partnera
Enjoy (Hotel Platinium Palace ***) - Wrocław Źródło: materiały partnera

Progres Bistro - Trójmiasto

Deserów nigdy dość, szczególnie takich, jakie serwuje Progres Bistro podczas Dining Weeka! Specjalnie na Festiwal Szef Kuchni, Marcin Babiarz przygotował lody z siana borówki, maliny marynowane w syropie z kwiatów bzu oraz biszkopt czekoladowy. Jeśli więc będziesz w Trójmieście, zrób przerwę pomiędzy spacerami brzegiem morza a zwiedzaniem starówki, na festiwalowy przystanek w restauracji Progres Bistro.

Progres Bistro - Trójmiasto materiały partnera
Progres Bistro - Trójmiasto Źródło: materiały partnera

Del Papa Ristorante - Kraków

W Krakowie na ciasto do popołudniowej kawy poleca się to z Del Papa Ristorante! Podczas Festiwalu zjecie przepyszny sernik z ricotty z bakaliami, marakują i czekoladą! Ten deser wygląda obłędnie, ale smakuje jeszcze lepiej. Musicie uwierzyć na słowo!

Del Papa Ristorante - Kraków materiały partnera
Del Papa Ristorante - Kraków Źródło: materiały partnera

Kino Restaurant - Szczecin

A teraz coś dla fanów… darów lasu! W szczecińskiej restauracji Kino Restaurant, Szef Kuchni, Mariusz Siwak, specjalnie na Festiwal przygotował oryginalną, słodką ucztę dla podniebienia. Na Gości czeka czekolada z sosną i dzikim bzem! Jest więcej niż pewne, że takiego połączenia jeszcze nie próbowaliście!

Kino Restaurant - Szczecin materiały partnera
Kino Restaurant - Szczecin Źródło: materiały partnera

Festiwalowe rezerwacje trwają na stronie www.DiningWeek.pl. Warto się jednak spieszyć, liczba najlepszych stolików jest ograniczona. Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi Szefowie Kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni. W festiwalowej cenie 99 zł i 149 zł (25 zł rabat z Visa) dostępne będą 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche. Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

Rezerwacje trwają na www.DiningWeek.pl. Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.

Rezerwacje: www.DiningWeek.pl

Termin Festiwalu: 6-31 lipca

Informacja prasowa: Dining Week
d3maxlm
d3maxlm
d3maxlm
Więcej tematów